2018. február 13., kedd

A Tejo partján - kortárs magyar művészek Lisszabonban - a Szabó Ervin könyvtár kiállitása

Ha valaki szereti a könyveket, a központi Szabó Ervin könyvtárral úgyis kapcsolatba kerül. Ha pedig már arra jár, feltűnhet neki, hogy egyszercsak egy nagyobb csapat emberke megy egy terembe, ahol képek lógnak a falon és egyszercsak egy emberke beszélni is kezd.
Máshol megnyitónak hivják az ilyet, de a könyvtár ugyebár nem galéria. Aztán kiderül, hogy művészcsere kapcsán szervezték a kiállitást. Hát jó. Magyar művészek Lisszabonban voltak, aztán hazaérve inspirálódva festettek, fotóztak.
Na nem. Hagyjuk ezt a maszlagdumát. Ha körbenézünk a teremben, először is valóban van pár természetfotó, amik gondolom arrafelé készültek, de ugyan mennyiben számit ez művészi munkának? Sokkal inkább gondolom azt, hogy be kellett adni valamit, bizonyitékként, hogy ott voltak, arra voltak jók ezek.
A legviccesebb, hogy a Szurcsik József itt is szerepel. Méghozzá egy pont ugyanolyan négyzetes arccal, mint amit legalább 30 éve változtatás nélkül fest. Gratulálok, ő aztán megértette a portugálokat...
Ezzel együtt a megnyitón jó volt a hangulat. Látod, ott voltunk, mondhatták a résztvevők, méghozzá ingyen, ez már csak valami, nem?
De.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése