2019. május 18., szombat

Photo 541. száma

Átalakult a Photo magazin. Ez a lapon nem igazán látható, de kiszervezték az előfizetést, de a mi a legjobban fáj: a megjelenést erősen lecsökkentették. Máár május van, de ez csak a Photo idei második száma. Arra tudok csak gondolni, hogy drasztikusan megvághatták a szerkesztőség létszámát. Mindez csak azért feltűnő, mert időközben több lap is bővült, nemritkán 130-150-180 oldalasra is hiznak a számok, a Photo viszont marad 100 oldal.
Máskülönben a lap nem változott, csak talán egy kicsit több az ismert név, a biztosan ismert fotós, régebben jóval több izgalmas felfedeznivaló nevet találtam. Ebben a számban viszont láthatóan odafigyeltek azokra a csoportokra, akik amúgy ritkán jelennek meg nyomtatásban. Nem csak a cimlaptémára gondolok, hanem két oldalon számolnak be keritésekre felrakott óriásnyomtatásokról, amik menekülteket ábrázolnak, de szó van bejrúti férfiközösségről, történelmi filmforgatásról, amiben nők a főszereplők csakúgy, mint a rendező. Ezen felül hosszú válogatást közölnek a női esztétikum változásáról történelmi távlatban, sok régi, vagy nagyon régi fotóval.
A lap végén ezúttal elmaradt a Photo parti. Régebben sokszor volt képes beszámoló egy Photo magazin által érintett kiállitásmegnyitóról, vagy akár csak egy beszélgetésről, ezáltal személyesebb is volt a lap. Ezek az anyagok teljesen eltűntek, ettől viszont a lap egy kicsit steril lett, tulajdonképpen készülhetne Helsinkiben ugyanúgy, mint Madridban.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése