2015. augusztus 19., szerda

Lenny Kravitz a bécsi Ostlichtben

A legtöbb fotóssal, és emiatt a legtöbb fotóval is azt a baj, hogy a készitőjük egész egyszerűen nem mozog elég érdekes helyeken, nem ismeri azokat, akiket le kéne fotóznia, ettől aztán olyan képek születnek, mint a Lensculture egyébként nivós pályázatán győztes képek: egy fickó elment Szibériába, és az ottani arcokat fotózta, akik amúgy vadászok, és a kutya sem kiváncsi rájuk, az egészet csak az adja el, hogy nincs kedvünk elmenni oda. De most őszintén: egy szibériai fogatlan halászt vagy inkább Rihannát nézegetnénk szivesebben? Na ugye. Csak az a gond, hogy aki őt ismeri, az nem fotózza, egyrészt mert az emberek ritkán fotózzák a barátjukat, másrészt ha mégis, rögtön eladnák a magazinoknak a képeket.
Pár bejegyzéssel előbb szó volt egy emberről, aki Cannes-ban nem a sztárokat, mert ők nem álltak szóba vele, hanem az utca emberét fotózta. Meg is dicsértem, de mi lenne, ha a hirességekről is készülnének képek?
Meg lehet nyugodni, készülnek. Hogy behozzam a nagyon kúl galériát, az Ostlichtet is a képbe, megemlitem Bryan Adams-et, az énekest, aki valamiért megkedvelte a fotózást, vett is egy 10 milliós gépet, és a vicc az, hogy egészen jó képeket hozott össze. Nála pl. látszik, hogy az alanyai őt mind ismerik és jóban vannak, máskülönben fele olyan jók lennének a képek. És most jön Lenny Kravitz és megkavarja a képet. Ő ugyanis szintén egy gitáros-énekes, viszont ő azért kezdett el fotózni, mert akárhová ment, mindenhol fotósok tucatjai vártak rá. Azért ez is egy életforma...
Ő viszont felvette a kesztyűt, és miközben őt fotózták, visszafotózott, már ha van ilyen igénk..A lényeg, hogy azzal, hogy az őt fotózókat fotózza, többféle fricskát is mér rögtön a fotós társadalomra. Egyrészt ő, a sztár leereszkedik a rajongóihoz, vagy csak annyira elege van már az egészből, hogy ahelyett, hogy valakit megütne, igy vezeti le a feszültségét..Vagy ami a legvalószinűbb: ennek az embernek van humora. Azzal együtt, hogy sokan mondanák, hogy tetszene nekik ez az életforma, valójában idegesitő, hogy folyton ott vannak a fotósok, és állandóan akármit is tesz, arról készül egy kép. Beszélgetnél valakivel? Fotóznak. Vásárolsz? Fotóznak.
Ezzel együtt szerintem ő is érzi, hogy a jópofa geg ennél nagyobb filozófiát nem birna el. Hiszen ő nem fotós, de a képeit látva néhányan lerakhatják talán a kamerát...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése