2018. június 29., péntek

John DeAndrea a Vallois galériában Párizsban

Azt hinné az ember, hogy már rég túl vagyunk a provokációra, és pláne a meztelenséget felhasználó művészeten, de egyáltalán nem:
Párizsban a rue de Seine környékén, vagyis a quartier latin mellett szinte minden házban galéria van. Ahol nem, ott kávézó. Általában érdemes odamenni akkor is, ha  semmi konkrét célunk nincs, mert mindig van egy megnyitó, egy érdekes kiállitás, amiért érdemes. A Vallois galéria kicsit szemérmesen nem az utcáról nyilik, hanem egy belső udvarból, tehát nem megy oda mindenki, aki az utcán jár.
A kiállitás lényege csak annyi, hogy képek helyett pucér nőket láthatunk. Van, aki a melle elé rakja a kezét, van, aki csak áll, és akad, aki kifejezetten mutogatja magát. Az biztos, hogy mindenki természetesen viselkedik. A látogatók is. Senki sem fotóz, mert nem az a lényeg, ami. Vagyis nem a pucérság. De tömeg azért van, és nem állitanám ,hogy mindenki pusztán a művészet élvezetére érkezett. Van, aki beszédbe elegyedne a modellekkel, akik viszont nem beszélnek. Lányok, nők ugyanúgy jönnek.
Azt gondolom, egy ilyen kiállitás nem fogja ledönteni a női testre rátapadt asszociációkat. Mindenesetre bátor.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése