2016. március 6., vasárnap

A Mkb bank gyűjtemény átröppentése Mnb oldalra

Banánország a mienk, és tulajdonképpen csodálkozom még magamon, hogy egyáltalán irok pesti dolgokról, mikor teljesen felesleges. Csak még egy apró, nagyon apró megjegyzés ahhoz, ami történt: az Mnb pénztartaléka nem a Matolcsyék magánvagyona, és ebből még nagy baj lesz.
Amúgy semmi extra, igazából csinálhat itt bárki bármit, ha a nemzeti bank 1 milliárdért vesz képeket a miniszterelnökségre, ám tegye, csak akkor hivják az országot Nigériának. Vagy Kongónak. Arról nem is beszélve, hogy ahelyett, hogy 100 éves képeket gyűjtenek, bevállalhatnának kortárs képeket. Az lenne csak a hir! Birkás Ákos tüntetésképeiből rendezi be a miniszterelnökség az új helyét. Örkény talán még mindig köztünk járna...És nála lenne az a bizonyos holnapi újság a novellájából..
Ehhez képest tök érdektelen, hogy amúgy egy nem nyilvános árverésen szerezték a képeket, már kezdjük szokni az efféle oximoronokat, mint pl. átláthatatlan közpénz satöbbi... Csináltak egy árverést, ami egész véletlenül csak az mnb-t hivták meg, hát persze, hogy ettől az egész rettentően európai és törvényes lett, és micsoda véletlen, hogy az mnb pont azokat a képeket szerette volna megszerezni..Szóval hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése