2017. április 22., szombat

El Kazovszkij a könyvfesztiválon

Sokminden miatt érdemes elsétálni a Millenárisra, ezek közül egy egyik az új El Kazovszkij album. Már amikor a kiállitás volt, akkor csodálkozott mindenki, hogy miért nincs katalógus, mikor El Kazovszkij-tól még a verseit meg interjúit is kiadták, csak éppen a festészetéről nem volt semmi. Hiába, nem lett katalógus. Most, egy évvel később jelentette meg a Kieselbach, aki mostanában elég sok kiadványt jegyez, köztük olyanokat is, amiket a Nemzeti Galériának kellett volna kiadnia. Talán szólnom sem kell, ez is egy ilyen.
A könyv rettentően igényes és szerencsére egészen más grafikájú, mint egy Mng kiadvány lett volna. Bizonyosan megnézték a Missionart Wahorn könyvét. Itt is hasonlóan kitöltik a képek a teret, nem az oldal közepére rakták őket, hanem eljátszottak azzal, hogy a szöveg hogyan telepedjen rá a kép azon részeire, amik nem olyan fontosak. Friss, hiánypótló anyag.
Csak egy icipicit jött későn, és 11000 ft-ért még én is elgondolkozom a megvételén. Meg kéne venni természetesen, de nagyrészt már csak a könyvespolcomnak venném, és nem vagyok könyvtár, hogy minden meglegyen nálam. Bár másfelől meg egy ilyen remek anyagnak mindenkinél ott kéne lennie...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése