2015. április 26., vasárnap

Jean-Paul Gaultier a párizsi Grand Palais-ben

Az a helyzet, hogy Párizsban a divatot nagyon komolyan veszik. A cimben szereplő úriember pedig történetesen diktálja a divatot, ugyanis ruhatervező. Felesleges a trófeáit számolni Madonnától Kylie-ig, egyszerűen fogadjuk el, ha már a Grand Palais-ben állit ki, akkor ő valaki.
Namost ő történetesen igen jóban van egy rakás sztárfotóssal, pl. olyanokkal mint David Lachapelle, Peter Lindbergh, Pierre et Gilles, ami valahol érthető, hiszen a munkájához ez szervesen hozzátartozik. Senki sem szeretné béna képekkel égetni magát, ő sem. Épp ezért fel sem merül, hogy a sztárfotósokat állványként használja, hiszen neki is az az érdeke, hogy képek szülessenek. Ha viszont művészi szabadság van, akkor mit fognak csinálni a sztárfotósok? Úgy van, elengedik magukat, és alkotnak. Ruven Afanador-nak pl. eléggé bögyében lehetnek a férfiak, ugyanis az ő képén a modellt disznómaszkos fickók veszik körbe..Stéphane Sednaoui egyenesen a nőiességből szeretne kitörni a vonagló nőalakjaival, amik persze egészen véletlenül hihetetlenül szexik. Van ez igy. A kedvencem Ellen von Unwerth ketrecbe zárt nője, hát mindjárt megsajnálom szegényt, kár hogy az is látszik, hogy ő maga mászott be a ketrecbe.
A kiállitás annyival is több, mintha egy sztárfotós képei lennének, hogy itt kapunk rögtön 20-at belőlük. Egyszerű tehát azt mondanom, hogy ez egy feltétlenül meg kell nézni kiállitás csajoknak, de a fiúknak is épp elég kedvességet tartogat, és akkor még ruhákról nem is beszéltem...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése