2015. február 6., péntek

Bruno Bourel a Francia Intézetben

Bruno Bourel egy francia, aki valahogy mégis itt kötött ki, még a 80-as években, és azóta is fotózza Budapestet, ami tiszteletre méltó. Ugyanez forditva nem sok figyelmet keltene, de hát volt elég magyar Párizsban..Meg aztán az is igaz, hogy mig New Yorkról majdhogynem percenként készülnek az új albumok, Pestről valahogy kevesebb elérhető, igazán nem is értem miért..
Ha tehát ezt a cukisági faktort nézzük, akkor rendben vagyunk: tényleg pestiekről szólnak a képek, tényleg igyekeznek kedvet csinálni a városhoz, vagy legalábbis nem rontani rajta, pedig olyan képeket sem lenne nehéz késziteni. De ezek a képek kellemesek, a fotós összekacsint az alanyával, s mivel nem ma kezdte, tényleg sok fotót tud összehozni ölelkező párokról vagy csinos női vonalakról.
A kiállitás alapján mindenki azt fogja hinni, hogy ennyi, pedig más is van itt még. Most ugyan nem látjuk, de vannak igazán tökös képei is Brunónak. Az egyikért egészen Párizsba a Photo 4-ig elmentem. Van egy képe a 80-as évekből, amikor egy zsúfolt Ikaruson mindenki olvas, ki könyvet ki újságot, de tényleg mindenki, az egész busz, és ráadásul még a kivágás is remek, az a kedvenc képem tőle. Van néhány képe a 8. kerületi "szépségekről", gangok, udvarok jelennek meg, párat ebből láthatunk is, pl. egy Trabantot egy udvar közepén, szép fények között. De sajnos nem ez a jellemző. Nem mondom, hogy sirva kéne vigadnunk, és szeméttelepekről készült fotókat mutogatni, de az én izlésemnek kicsit sok a hátulról csajszi. De másnak meg éppen ez fog tetszeni, úgyhogy tessék csak tessék, Bruno Bourel régóta itt van és dokumentál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése