2015. október 31., szombat

A lényeg, hogy húzzon már a Várból az a sok kacat

Az van, hogy Baán László addig mondogatta magának, hogy átalakitom a Városligetet, mig végül tényleg elhitte.És mondogatta és mondogatta. Hát bakker, ez igy működik? Igy. A héten legalábbis több helyen is azt lehetett olvasni, hogy most már pénzt is adnak a Városliget átalakitására. Nem sokat, csak 150 milliárdot. Ja, valamiből lopni is kell..
A hir felér egy pofonvágással. Nem ez az első. Nem számit, hogy mindenki, aki él és mozog, ellenzi a tervet, nem számit, hogy a Városligettel az egyetlen nagyobb zöldterületet teszik tönkre - mert ne legyenek illúzióink, aki látta a látványterveket, a Pecsa helyére tervezett monstrum csak kicsit kisebb a volt Bs-nél. Vagy a Müpánál. Ott is mennyi zölded hagytak ugye. De komolyan, ott volt nekik a terület egészen a hévtől a Lágymányosi hidig, de ha arra sétálok, csak arra tudok gondolni, hogy milyen kár érte. Meg aztán én pl. körbejártam már a várban a Nemzeti Galériát, oszlopcsarnokustól, kőoszlopostól, képestől, mindenestől. Csak kicsit nagyobb, mint egy fészer. Nyilván a teherautók sem fogják zavarni a csendet, és a Pecsa is eltűnik onnan bontás nélkül. Nem, nem lesz kupi.
Azért a politikusoknak prima humorérzékük is volt, mert a spórolás jelszavával gyorsan lehúzták a fotóközpontot meg az épitészeti múzeumot. Végülis úgyse tudja senki, ki volt az a Robert Capa, az épitészeti anyag pedig jól elvan egy raktárban is. A lényeg ezúttal is az volt, hogy a Várból menjen ki a cucc. Ja nem cucc, hanem a nemzetünk rendkivül becses, ööö, akármije. Izé..Amitől nem tudjuk odaköltöztetni a rohadt fontos minisztériumot, na.
Bonyhádon is hasonló dolgok történnek. Az a fránya útrajzoló, basszus, hát nem pont egy középkori templomhoz rajzolta az utat? Sebaj, a régészek két hét alatt kiszedik onnan, amit kell, aztán ledózeroljuk. Jaj, nem ledózeroljuk, én nem ezt mondtam, hanem régészeti szakszóval elfedjük. Mi? Lebetonozzuk, aztán mehetnek rajta a teherautók. De alattuk isten biza ott lesz a templom is, majd gondolunk rá nagy szeretettel. Kár, hogy a fránya régészek szerint egyedülálló a lelet, Pompeihez hasonlitják, mert a lösz betakarta az egészet, és megmaradt minden. Egyetértek. Lösz. Mármint lösz út, a régészeket majd meghivom egy bambira. Hőn szeretett vezérünk már megmondta az Audijából, hogy út kell ide, nem templom. Vagyis templom is kell, meg fotóközpont, meg sapka végén pamutbojt. Megkapjátok azt is genyókáim, csak győzzétek kivárni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése