2015. október 3., szombat

Parkolás és kiállitás

Nem birom ki, hogy ide ne másoljam legalább a linkjét a Petőfi hid új kerékpárútjának: http://11.kerulet.ittlakunk.hu/kozlekedes/151002/vicces-kerekparut-petofi-hidon
Kattintsatok, röhögjetek. Ez a szimbólum pontosan mutatja, hogy mi a baj ezzel a várossal: minden.
Arról beszélek, hogy tetszik vagy nem, a kiállitáslátogató közönség 90 %-a nem vezet, viszont a képvásárlók 100 %-ának van autója. És ha már van, akkor beleül, és elgurul(na) egy kiállitásra. Aztán meglepődik, mert nem tud. Azazhogy tud, csak annyi akadály és büntetés várja, hogy kétszer is meggondolja. A bilincselés például bevett módszer a belvárosban, a legrosszabb az 5. kerület, ahol kameráznak, bilincselnek és lopnak is (lopóautóval elszállitják a kocsit). Szerencsére engem semmi baj nem ért az utóbbi 2 évben, de ez csak annak köszönhető, hogy paranoiám immár az egekig ér.
Jó, de mindez egyéni probléma. Ha valaki nem tud beautózni mondjuk a Bazilika mellé az új Higgs galériához, akkor ne menjen. Ez ok. Nem is megy. Mint ahogy a Falk Miksa utcában is nehéz a parkolás, nem folytatom a felsorolást.
Egy időben arról is szó volt, hogy azokat az üzleteket, amiket nem lehet piaci alapon kiadni, és ilyenből azért mostanában van egypár, kiadják olcsón vagy akár ingyen kezdő galériáknakpl. egyszerűen azért, mert  ez mindkét félnek jó lenne. Ma ugyanis egy galéria igen nehezen tudja kitermelni a fix költségeit. Minden adó nagyon magas, igy viszont, ha nincsenek új galériák, amik friss szint hozhatnak, akkor a régiek maradnak...
Minden összefügg. Megszüntették a kurátor szakot, nehogy túl sok képzett ember legyen. A lehetetlen adózással elérték, hogy ne legyenek új galériák, az autó = fejőstehén képlet pedig azt jelenti, hogy a gyűjtők előbb fognak Párizsban vásárolni, mint a Duna parton.
Azért legyünk pozitivak is, hiszen aki nagyon akart, eddig is megoldotta a dolgokat okosban.A képlet valójában nagyon egyszerű: aki képet szeretne, megkeresni közvetlenül a festőt, megegyezik vele, és kész. Itt tartunk most.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése