2018. január 17., szerda

Mario Testino új arca

A francia Photo magazin rendszeres olvasójaként kijelenthetem, hogy Testino elvtárs (kolléga, sztár vagy bármi más) igen magasan jegyzett fotós arrafelé. Többek között 5 cimlapfotót kapott képe, többször volt interjú vele, és ha próbálták is leplezni, azért eléggé magas polcra került. Egyébként nem is mondtam, hogy rossz képeket készitene. Ő alapvetően szép lányokat fotóz divatlapoknak, ami persze igen kellemetlen lenne sokunknak - én legalábbis a lányokat szeretem.
Csakhogy van egy kis gond. Mennyire más ez a kép most, hogy kiderült egysmás Mario-ról:
Igen, őt is elérte a szexuális zaklatás botrány. És nemhogy nem csodálkozom, de szinte természetesnek is tartom, inkább az a furcsa, hogy csak most lett botrány ebből. A fotós ugyanis egy ilyen helyzetben eléggé uralkodó. Már eleve uralkodó tipusnak kell lennie, hiszen neki kell kitalálnia, hogy álljon a modell, mit csináljon, satöbbi, de sokszor a sminkről, ruháról is ő dönt, igy aztán könnyű úgy érezni, hogy a kis fruzska, aki odakerül, ő bizony csak elszenvedője a fotós zsenialitásának kivetülésének. Fúj, ez szánalmas. De azért a világ is beszo..hmm, elmehet a fenébe, mert pl. a fenti képről éppenhogy süt az, hogy a lány alárendelt szereplője a képnek, és mellesleg most szólok, ha valakit ez meglepne, hogy a férfimagazinok többségében, de divatszakmában stb. ez az alapállás. A nő felkinálja magát, persze csak egy ilyen fotón, de az a fotó eljut pasikhoz, akik megtanulják, hogy a lányok ilyenek, ha ellenkeznek is, azért csak felkinálják magukat, és persze a lányok is olvasnak újságokat, divatlapokat, ők megtanulják ugyanezt...
Nem folytatom mert értitek. Egészen természetes, és csodálkozhat is Testino, hogy mi történik, hiszen az ő világában, a mi világunkban a nő ilyen. Ki fog itt megváltozni?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése