2018. július 6., péntek

Cuki fotóbolt a rue de Bretagne-n

Párizsban millió olyan hangulatos hely van, ami nem (nagyon) turistalátványosság, de épp ezért jó. A Square de Temple a Marais negyedben, tulajdonképpen nem messze a Picasso múzeumtól egy olyan park, mint nálunk a Szent István park, csak sokkal kisebb. Ideális leülni 20 percre, napozni, merengeni a következő úticélon. Mellette megy egy utca, amiről nyilik egy ételudvar. Pici gyümölcsárus, falatozók, mindez egy foghijtelken, túlzsúfolva, csodás hangulattal. És isteni sült krumplit adnak, valami elképesztő. De most nem erről lesz szó, hanem egy aprócska boltról.
Nem is lehet rendesen lefotózni, mert mindig tömeg van, a benti tér pedig olyan pirinyó, hogy más el sem tudná képzelni, hogy itt boltot nyisson. És mégis: kizárólag régi, nagyjából azért értéktelen fotókkal foglalkoznak, családi emlékekkel, elrontott képekkel. Érdekes, hogy ebben a környezetben, és ahogy a képeket prezentálják, mégis érdekes látvány kerekedik belőle.
Azt használják ki, hogy mindenkiben van egy pici nosztalgia, és ezek a régi képek, a környezettel együtt kicsit úgy mutatják, mintha ez a világ még mindig létezne. Nem is akarnám elrontani ezt az érzést, ez egy nagyon kellemes boltocska, és jó, hogy pont ott működik, ahol. A nézelődés ingyenes..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése