2016. február 18., csütörtök

Carla van de Puttelaar az amsterdami Rembradt múzeumban

Egészen friss hir, hogy a nagylelkű Baán László, aki oly remekül adja kölcsön a Szépművészeti kincseit magánszemélyeknek, bizony magát a Szépművészetit is kölcsönadta Habony Á-nak esküvője alkalmából. S hogy nagylelkűsége még nagyobb legyen, még pénzt sem kért érte. Azt mondta, hogy a múzeumnak is jó, ha olyan nagy emberek gondolnak rá, mint H. aki ugyan semmilyen hivatalt nem visel, mégis ő osztja az észt. Ez igazán nagyszerű, bár nem csodálkoznék rajta, ha elkérném én a Szépművészetit az esküvőmre, akkor körberöhögnének, majd egy kedves nemmel hátsómba taszajtanának egyet.. Komolyan mondom, Kina és észak-korea egyaránt tanulhatna ebből..
No de komolyabb téma. Nem ismerős véletlenül a cimben lévő hölgy neve? Ha igen, akkor megsúgom, hogy a Nessim galériában állitott ki ezer éve. Hogy Surányi Mihálynak honnan volt olyan jó szeme, hogy meglátta őt, azt nem tudom, de most a Rembradt múzeum kérte fel, hogy készitsen képeket Rembradt stilusában.
A pucér nők fotózását nem mindig hivjuk művészetnek, sőt. Egyre nehezebb olyan helyzetet teremteni, ahol nem a testiséget nézzük. Azért Carlának talán sikerült.
https://www.lensculture.com/articles/carla-van-de-puttelaar-the-rembrandt-series?utm_source=General+List&utm_campaign=d0540dc28d-02%2F16%2F16+Newsletter&utm_medium=email&utm_term=0_f1724e682d-d0540dc28d-68120321#slide-6

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése