2016. február 4., csütörtök

Wahorn a Missionart galériában

Nagyon ügyesen csinálja a Missionart. Egy idő óta elkezdte azt a szerepet betölteni, amit egyébként egy normális világban mondjuk a Műcsarnoknak vagy a Ludwignak kéne: neves alkotók összefoglaló jellegű kiállitását hozza, és mindig készül katalógus is, ami külön plusz pont. A siker pedig boritékolható.
Nem meglepő, hogy már Felugó tárlata sem fét volna be az eredeti Missionart picike termébe, igy a volt B55 galéria - kösz válság- tereit használják. Ez már nagyobb tér, de még mindig nem hasonlitható össze egy Ludwiggal mondjuk. Épp ezért viszonylag kevés képet látunk, és ha nincs is hiányérzetünk feltétlenül, azért azt egyből látjuk, hogy a katalógusban szereplő képek  egy Műcsarnokot is megtöltöttek volna.
A kicsi tér viszont ügyesebben kezeli a nagy munkákat.
Az itt látható Overseas girl például éppen kellemes méretű, de a galéria apró terében egyenesen hatalmasnak látszik. Erre több kép is rájátszik, vagy csak Wahorn jött rá, hogy nem kell telefesteni minden egyes négyzetcentimétert, mindenesetre ezek a lazább képek nekem jobban tetszenek. Vagy csak telitődtem már a pop artos telefestett dolgokkal.
Ami viszont örömteli, hogy a Wahorn képek tele vannak provokációval, méghozzá a jó értelemben. Nem fut el a testiség, a gondolkodás elől, ettől pedig a képei kicsit többek lesznek egy vászonnál meg némi festéknél. Kellemes kirándulásra hiv a galéria, kár kihagyni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése