2017. június 10., szombat

Könyvajánló: Verebics Ági katalógusa

A Verebics lányokról elfogultság és érintettség miatt nem szoktam irni, de ez most abszolút értékben is megérdemli. Áginak ugyanis kijött a katalógusa az elmúlt év munkáiról.
Ez aztán a katalógus. Mindenki tudja, hogy imádom a művészkönyveket, és ez a könyv vastag, a képek jó minőségűek, a könyv mérete is pont megfelelő. Tényleg szuper.
Hanem a képek.. Ott már van egy kis gond. Ezek a képek ugyanis rettentő távol állnak a női művészekre ráközhelyesitett képektől. Ne kerülgessük: ezek a képek felkavarók. A nyugalom megzavarására nemhogy alkalmasak, hanem az is a céljuk.
Dehát miért kéne habos-babos barbie babákat festeni? Az élet kegyetlen és ezt itt látjuk is. Az első sorból... Egyfelől van egy zsigeri horror a képekben, és ez elsőre ijesztő. Másrészt viszont végre valami más, és valódi állásfoglalás. Sosem felejtem el azt a nemzeti harcost a Godot galériában, aki magyar betyár néven futott és tényleg ijesztő volt. Egy kép, amitől valóban meg lehet ijedni, na ez már valami. Vagy most legutóbb, az Apában a kétméteres tyúkok, akik gonosz tekintetükkel mintha épp áldozatukra lesnének..
És rögtön tegyük azt is hozzá, hogy itt végtelenül precizen kivitelezett képekről van szó. Ági munkabirása lenyűgöző, és egészen közelről nézve a képeket világossá válik, hogy a képeknek az utolsó apró részlete is csodásan kidolgozott.
Nem fényezem tovább, hisz biztosan lesznek akiknek nem tetszik a munkássága. De nem ismerni őt ez után a könyv után egy kicsit ciki lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése