2018. december 25., kedd

Albert Oehlen katalógusa

Oehlen a kölni "új vadak" mozgalomból nőtte ki magát, Baselitz és Richter útján, és noha számomra nem volt annyira ismert, amikor most tényleg utánanéztem a könyveinek és kiállitásainak, bizony szép referencialistája van. Az utóbbi években nagyot emelkedett az ázsiója, többek között egyik képét 3 millió euróért adták el, nagy kiállitásai voltak stb..
Természetesen a Gagosian galéria pont az efféle sikerekre csap le, és rögtön Párizsban állitja ki új sorozatát, amiről már irtam. De a katalógus, na ez megérdemel mégegy emlitést. Természetesen mindenki ilyen katalógust szeretne: jóval nagyobb a mérete az A4-nél, a lapok vastagok, a minőség megkérdőjelezhetetlen. Még margó sincs, hogy a képek minél jobban érvényesüljenek.
Emellett a citromsárga alapszin egészen unikális. Ilyen köritésben egészen megkivántam a képeket, ezért megkérdeztem az árukat, amik sajnos már jóval túl vannak az emészthető kategórián. Viszont érdekes látni, hogy egy igényes katalógussal, igényes kiállítással mennyire máshogy lehet bemutatni egy alkotót, mint egy koszos, hideg pincében. És a katalógus, az bizony megfizethető, és évek múlva is lehet gyönyörködni benne...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése