2019. január 8., kedd

The art georgeous újság

Ezt a lapot Bázelben kaptam, és mostanáig nem is tűnt fel, hogy nincs rajta árcédula. A nyomdai minőség és a szerkesztés a legfifikásabb olvasót is megtéveszti: ezt a lap bizony lehetne egy elit művészeti újság, igényességben veri többek között a Flash Artot, ami azért annyira nem rossz.
A lapot kizárólag nők irták és szerkesztették, és igen, jórészt nekik is szól. Egy csipetnyi Cosmopolitan és Frieze Art, végig az érthetőségen belül maradva. Ez nem az Artforum érthetetlensége, hanem inkább egy olyan lány kötelező kiegészitője, aki trendi akar lenni, de azért vannak gondolatai is. Münchenből vagy 20 galerista nőt mutatnak be, lazán és jól, öröm volt olvasni. Talán már egy kicsit túlzásba is viszik a lazaságot, meg hát attól még, hogy lányok, nem muszáj a szexről irni, szándékosak úgy, hogy értsük, hogy ők ezt "úgy" értik...
Üde szinfolt ez a lap, nem akar izzadtságszagú lenni, nem is az, mégis informativ, és kizárólag nők irták. Nem tudom, hogy mit akartak bizonyitani, de engem meggyőztek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése