2016. július 14., csütörtök

György Péter a Városligetről a Narancsban

Nagyot csalódtam György Péterben. Ami magánügy, csak éppen ez a Liget ügy kezd nagyon elfajulni. Mivel nem vagyok hirújság, ezért nem posztolok minden eseményről, sőt, a művészeti vonal ugyebár félig meg is szűnt, mikor kiderült, mégse lesz fotó és épitészeti múzeum, ugyanakkor a Nemzeti Galériából meg kormányzati akármi lesz, ha lesz. De ami a közlekedési múzeumnál történt, ez az egész kopaszsztori, hogy a rendőröket is úgy utasitgatják, mint az óvodásokat, azért ez már kemény. Mint ahogy az is, hogy (milyen engedéllyel is?) elkezdték volna szépen kivágni a városligeti fákat, ha nincs a tiltakozás. Meg persze rendkivül visszatetsző, hogy óriásplakáton próbálják magyarázni, hogy 5 %-al több zöldfelület lesz, miközben mindenki tudja, hogy az épület tetejét is beleszámitották, mert ráraknak pár centi földet. Hazugság, na. És tegnap meg egy nagyon drága és mives újságot találtam a postaládámban, ami meg egyenesen azt próbálja elmagyarázni, hogy akkor lesz több zöld, ha épületeket emelnek.
És akkor jön György Péter, és közli, hogy amúgy ő támogatja ezt az egész őrületet, csak épp nem tetszik neki, hogy embereket vernek. Ja és hogy ő majd (!) megvonja a támogatását (a mitől is?), ha nem hagyják abba. György Péter jelenleg igen sok pénzt, fizetést kap azért, hogy tanácsokat adjon Baán Lászlónak. Arról egy szót sem szól, hogy lemond vagy valami, csak hogy hát ejnye-bejnye, meg hogy többféle közvéleménykutatás van, meg hogy a Liget projekt jó.
Hát ez szánalmas.
Az igazi baj persze nem is a Városligettel van. Hanem azzal, hogy az elmúlt x évben 0 db közpark épült. Hogy beépitették, méghozzá 100 %-osan azokat a telkeket, ahol egy icipici zöldfelület is volt. Na jó, nem folytatom. Vissza a művészethez.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése