2019. július 23., kedd

Interview magazin (US)

Megörültem ennek a magazinnak, amikor megláttam. Egy egész újság tele interjúkkal! Hú..ez bizony jól hangzik.. Végül is ezerféle interjú létezik: rövid interjú, életműinterjú, páros interjú, egy témáról szóló...abbahagyom, mielőtt Gombóc Artúrozás lesz belőle...Ehhez képest, amikor kinyitottam a lapot, az első furcsaság a sok divatcégreklám volt, a második pedig az, hogy az összes ruhának odairják a gyártóját...Ó, akkor ez egy Elle? Az azért nem, de azért a divatirány tényleg meghatározó..Tisztára olyan, mint a W. Ha valaki esetleg ismerné, az egy jó papirra, óriási méretben nyomott divatlap, viszont a szokásosnál sokkal igényesebb fotózásokkal, néha világsztár szereplőkkel. Az Interview-ban hasonló történik. A kérdezők szupersztárok, méghozzá úgy, hogy anyánk is ismeri őket: Julia Roberts kérdezi Glenda Johnsont, Avril Lavigne kérdez egy deszkást, Mark Wahlberg kérdez kosarast..Szóval hirességek. És legnagyobb meglepetésemre ez működik. Ez két dolog miatt lehet lehetséges. 1. A sztár azt kérdez, akit akar, ezért olyat kérdez, aki iránt érdeklődik. 2. Ezek sokszor inkább beszélgetések, az interjúzóról is kiderülnek dolgok, ettől viszont érdekes lesz az egész, nagyon személyes anyagok ezek.
Havibaj mércével nézve azért ezek a beszélgetések elég rövidek. Sőt, rövidek és általában egy témáról szólnak. Viszont önálló stilusuk van, ami nem semmi, tekintve, hogy mennyien szerepelnek a lapban és hányféle irányba mehetne az egész.
A lap tehát intellektuális szempontból nem olyan mély, mint vártam, sokszor a divatra koncentrál, nem mély. De. Azzal, hogy a sztárok kérdeznek, furcsa mód mégis van ivük és stilusuk ezeknek a beszélgetéseknek, úgyhogy összességében mégis tetszik a lap. Azt persze nem mondanám, hogy mindig megvenném, talán ha New York-ban élnék...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése