2019. július 28., vasárnap

Photo magazin nyári száma

Amióta átalakult és új szerkesztősége van a Photo magazinnak, egyre több a marketing és egyre kevesebb a fotósorozat bemutatás. De hát istenem, már úgy beszélek, mint a saját öregapám. Ok, értem én, hogy kell a megélhetéshez a Canon és a többi márka fényképező bemutatója. A lényeg úgyis az, hogy megmaradt-e a tartalom, ami miatt érdemes volt olvasni a lapot. És jelentem, megmaradt, továbbra is vannak olyan nevek, akik miatt érdemes. Hát akkor foglalkozzunk azokkal és kész.
Egy picit határeset Sylvie Castioni fotósorozata. Régebben is voltak Cannes-ban készült yachton szép lányok sorozatok, de arra mindig vigyáztak, hogy ezek a képek nagyon művészeiek is legyenek egyúttal. Ezúttal is van ilyen kép, talán képek, de a többség azért elég átlátszó, és mintha kb egy kezdő készitette volna. Nagyon furcsa, hogy bár a fotós is nő, de a képek jó része olyan, mintha egy szexre éhes pasas lőtte volna.Hibátlanul megjelenik az összes klisé a képeken, a fotómodell pedig látszólag örömmel veti bele magát a százmilliószor látott pózokba.
Sokkal érdekesebb David Bailey sorozata, aki egyszerűen hirességeket fotózott, sokat, sok helyzetben. Bár képein mindenki a kamerába néz, nyilvánvalóan beállitottak a képek, mégis spontaneitás jön le róluk. Persze az is igaz, hogy mint általában, bekerült néhány szörnyű kép is csak azért, mert Mapplethorpe vagy Annie Leibovitz van rajta. Ez legyen a legnagyobb gondunk..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése