2019. december 31., kedd

Az év legolvasottabb bejegyzései

Mindig elmondom, hogy a blogot magamnak irom, mégpedig azért, hogy a számomra emlékezetes kiállitásokat elérhetővé tegyem. A másik célom az, hogy kicsit bemutassam a külföldi művészeti tér szereplőit, trendjeit, kiállitásait. Idén különösen jó évet zárok olyan tekintetben, hogy eljutottam az Art Bázelre, Arles-ba a fotófesztiválra, Párizsba többször is, de sok más helyről is bemutattam érdekes kiállitásokat. Az más kérdés, hogy mivel nem különösebben hirdetem a blogot, na jó, egyáltalán nem hirdetem, ezért nem is hiszem, hogy túl sokan csak úgy rátalálnának. Emiatt nem is zavar különösebben, hogy rettentő személyes a blog, hogy néha magamnak is ellentmondok 1-1 bejegyzésben és rettentő távol állok a képek esztétikai elemzésétől, ami a legtöbb művészeti újságban folyik.
Ennek fényében igen mókás, hogy a legolvasottabb bejegyzés idén Bukta Imre Kieselbach galériás irása volt, több mint kétszer annyian olvasták, mint bármi mást a blogon. Ez azt mutatja, hogy egyébként lenne lérjogosultsága egy olyan blognak, ami végigmegy az érdekes pesti kiállitásokon, beszámol a történésekről..
A második helyezett Cserba Júlia könyve lett, ami szintén nem meglepetés, hiszen a könyvről alig vagy egyáltalán nem számolt be a média, ezért a blogból lehetett tájékozódni, hogy mégis mi ez.
A harmadik helyezett Krajcsovics Éva bátor kiállása lett. Tényleg ritkán foglalkozom itt ilyen témákkal ,de amikor a miniszter teljesen átirta a Munkácsy dijasok listáját, noha egy bizottság rangsorolja a neveket, és a miniszter elvileg csak aláirja, az azért finoman szólva nem volt szép. Ráadásul a dijazottak listája annyira nyilvánvalóan nem szakmai szempontok szerint készült, hogy elmondható, hogy annak értelme egyáltalán nem maradt. Hiszen ha érdemtelen ismeretlenek kapnak dijakat cserébe a hatalomhoz való hűségükért, akkor egy jobb izlésű ember ignorálja a dij jelentőségét.
Érdekes, hogy ez a három bejegyzés lett a legnépszerűbb idén. Talán inkább szomorút kellett volna mondanom, mert az, hogy az Art Bázel senkinek nem mozgatta meg a fantáziáját, nem hangzik jól. De semmi gond, a blogot úgyis magamnak irom..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése