2018. szeptember 16., vasárnap

Eperjesi Ágnes az ISBN galériában

Az Isbn galéria önmagában nem hiszem, hogy működne, viszont összekapcsolva a könyvesbolttal nagyon is figyelemreméltó képződmény. Hiszen egy kereskedelmi galériában a pénz dominál, a legjobb nevek, legjobb művek kellenek. Ide viszont jöhetnek intimebb, elgondolkodtatóbb dolgok, arról nem is beszélve, mennyire jól kiegésziti egymást, ha készül egy könyv egy kiállitás alapján, mint azt láttuk nemrégen a Kundera - Tréfa kiállitás kapcsán (hamarosan irok a könyvről).
Egy kicsit oldalt lépve - de témánál maradva - számomra meghatározó élmény volt, amikor New York-ban egy fotóssal beszéltem arról, hogy van a műveimnek egy fővonala, amit szeretnék tökéletesiteni, esetemben az absztrakt fotózás, de időről időre kijönnek belőlem más munkák, sorozatok is, amikkel nem nagyon tudok mit kezdeni. Nem szégyellem őket, de nem tartoznak a fősodorba. Ő pedig azt mondta, hogy ez nemcsak hogy természetes, de jó is, igyekezzek minél több ilyet csinálni, mert ezek is hatnak majd a többi képemre is. Egy évben ő akár 10-15 olyan projektet is létrehoz, ami oldalágnak tekinthető, és ezeket akár ki is állitja.
Az Isbn galéria kiállitása pont ilyen. Nem kapcsolódik szorosan Eperjesi Ági műveihez, nem is épp nagy lélegzetű művek ezek, de meglétük bizonyitja, hogy az alkotó gondolkodik és alkot akkor is, ha nem főműveket alkot.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése