2017. május 18., csütörtök

Festéket a festékboltból

A minap beugrottam a művészellátóba, ami a művészeknek mondhatni a hmm, media markt?, a lényeg, hogy ott megtalálható nagyjából minden, ami a festéshez vagy bármilyen művészkedéshez kell. Azt is mindenki tudja, hogy a Nagymező utca elején van a bolt, sajnos nehéz parkolni és a parkolóőrök is furgék, épp ezért kitaláltam, hogy nem oda megyek, hanem egy másikba, merthogy ilyen boltból több is van.
Üresség fogadott. A Nagymező utcában általában háromféle festék van, a bécsi Boesner-ben mondjuk 15 féle de a három már valami. Ehhez képest ezúttal teljesen üres polcok fogadtak. Régen láttam olyat, hogy fehér festék egyáltalán nincs! Mondjuk eleve kétfajta fehér van, legalábbis illene tartani mindkettőből, de ezúttal egyik sem volt. Néhány egzotikus szinből volt néhány tubus és kész. Arról meg ne is beszéljünk, hogy eleve legalább három méretben is illene ezeket tartani, mert minek venném meg a nagy tubust, ha csak két pötty kell. Mondjuk az is feltűnő volt, hogy a bolt teljesen üres volt.
Sajnos nem mondanám, hogy egyedülálló a helyzet. Egy másik boltban furcsán néztek rám, amikor Lukas, Akademieöl, Windsor vagy Van Gogh festéket kerestem. Náluk lengyel van és cseh, azt se viszi senki, az is drága.
Persze, lehet Bécsben is vásárolni, sőt kell is, csak akkor nem kell csodálkozni azon sem, miért nem vagyunk fent azon a bizonyos művészeti térképen.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése