2015. szeptember 25., péntek

Telek Balázs

Hűha, ez most megint egy olyan dolog, amivel nem tudok mit kezdeni. Mindenféle helyeken már olvasható volt a hir, meghalt Telek Balázs. 41 évesen. Pont mikor már egészen felfuttatta az Artbázist, a fotófalu is stabil márka lett. Ez is arra példa, hogy akkor kell megragadni a dolgokat, amikor lehet, semmire sem lehet várni. Az Artbázisnak is vége, idén már nem voltak olyan jó előadások, amikre mindenképp el kellett menni, és amiken nyugodtan mondhatom, a fél város ott volt.
Ebből nem lesz vidám bejegyzés, pedig Telek Balázs képei néha egészen humorosak voltak.Volt a Nessimben egy csoportos kiállitás, viz volt a témája, és ott volt neki egy vizi isten képe, egy egészen élethű Zeuszt fotózott le a vizben úgy, hogy közben a kép mérete éppúgy meglepő volt mint a kidolgozottsága. Camera obscurával készitette, az volt az egyik kedvence. Talán azért is, mert ahhoz csak ő értett. Igen, más is tudott kartonból hajtogatni kamerá, de az ő képein érezni lehetett a mélységet, a képeinek tétje volt. Őrület.
Amúgy ő is beletartozott abba a szűk körbe, aki szinte minden kiállitásmegnyitón ott volt. Talán nem is volt senki, akit ne ismert volna a szakmából. Az elmúlt években úgy láttam visszavett, gyerekei lettek, ők lettek fontosak.
Gyorsan kellene egy albumot megjelentetni a képeivel, bár nem hiszem, hogy akadna rá jelentkező. Nagy munka lenne.
Nem tudom, mit mondjak még. Szép lenne, ha jelentkeznének a jövő Telek Balázsai, most egy hely megürült.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése