2017. augusztus 4., péntek

Biennálé pillanatok 7.

Mi kell a hatékony biennálé látogatáshoz? Először is kellenek kipihent lábak. Ez elég fontos, mert rengeteget kell gyalogolni. Nem csak a biennálén, ahol a volt fegyverraktár végeláthatatlan termei elég nagy kihivást támasztanak, de a Tate-ben vagy a Pompidou-ban is simán gyalogolhatunk annyit, hogy jól fog esni a pad a végén.
Bármennyire is szexista szövegnek tűnik, a szép lányok még mindig fel tudják dobni a látogatást. Bármerre is járok, mindig több a lány néző, fogalmam sincs miért.
Szükség van még egy jó cipőre. Én a futócipőre szavazok, de nyilván mindenki válassza amit kedvel. Én 10 km-t nem szivesen tennék meg bőrcipőben.
Aztán ott van még a fényképező kérdése. Eddig bárhol jártam, még a legvérmesebben figyelő teremőrök között is tudtam fotózni, és van ahol egyszerűen nem is tiltják. Velük értek egyet: a fénykép nem arra kell, hogy ellopjam a látványt, hanem hogy emlékezzek képekre. Néha csak telefon van nálam fotózni, de sokkal jobb, ha el tudom vinni a tükörreflexes gépet. Az azért több kategóriával jobb képet csinál, igaz nehéz.
Semmiképpen nincs szükségem hátizsákra. Kényelmetlen, mert általában le kell adni a ruhatárban, nehéz, és arra ösztönöz, hogy pakoljam tele. Márpedig gyorsan megtelik némi keksszel, itallal, egy újsággal, amit el kéne olvasnom, pulóverrel, könyvvel és minden mással. Nem. Egy üveg vizet inkább szorongatok kézben, fél liter úgyis gyorsan elfogy, mintsem a kedvéért hátizsákot cipeljek.
Másra nincs is szükség. Habár ott lapul a zsebemben egy csőre töltött pénztárca is..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése