2017. augusztus 15., kedd

Gilbert és George a Ludwigban

Annyit szapultam már a Ludwigot, hogy odafelé elhatároztam, most mindenképp jókat irok róluk. Végülis Gilbert és George akárhogy is nézzük, nyugat-európai művészet, még kortárs is, ezerszer lehet Londonban belefutni egy képükbe. Egy jó kis retrospektiv a korai performanszaikkal...
Na nem, ezek egy sorozat képei. Mostanában, értsd 2013-ban, miután a képek többségén ott a dátum, és az bizony 4 éve volt, szóval az alkotópáros egyre inkább politikai képeket készit, persze ezek nem aktuálpolitikát jelölnek, hanem emberi alapértékekről szólnak. Itt Pesten is nagyjából ez az üzenet, hiába vannak ott a bombák a képeken, azért érthető az üzenet.
Tetszik, hogy jó nagyok a képek, végre lehet terpeszkedni a térben. Ami kevésbé tetszik, hogy ez a sorozat tényleg egy ötletre épül, és ha egy galériában van, nem is szólok, de a Ludwigban átfogóbb kiállitásokat kéne tartani.
De nem érdekes, jó hogy elhozták ezt a tárlatot, mégha le is ri, hogy már 800 városban járt előtte - a képfeliratok árulkodók - de nem baj.
Aki egyébként tényleg kiváncsi Gilbert és George művészetére, annak ajánlom a francia Photo magazin tematikus különszámát. Igérem majd megkeresem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése