2017. augusztus 24., csütörtök

Nyilt struktúrák művészeti egyesület a Vasarely múzeumban

Ezer éve történt, hogy Mauer Dóra kitalálta, hogy a Vasarely múzeumban lehetnének progressziv, kortárs művek is, hiszen maga az épület mérete lehetővé teszi. Kiválasztott tehát néhány jól ismert informel művészt itthonról és külföldről, és egy kiállitássorozat keretében mutatják be a műveket. Máshogy mondva ez egy csoportos kiállitás jó nevű, de csak nagyon szűk körben ismert festőkkel.
Meglehetősen nehéz anyag. Még a Vass László gyűjteményhez képest is nehezebben érthető művek lógnak, remélem lesz akinek türelme végtelen, hogy minden egyes kép előtt eltöltsön némi (némileg több) időt, hogy magába szivja a művész gondolatait. A meglehetősen nagy térben igen szellősen várakoznak a képek, bár inkább a képek méretére kritika ez, nagyon ritka a fél méteresnél nagyobb mű.
Az teljesen világos, hogy az alkotókon kivül ezt a kiállitást senki sem fogja látogatni, ahhoz túl kicsi és túl nehéz, én eltöltöttem úgy egy órát ott, hogy a kutya se látott (teremőr azért van). De hát itt tartunk ma, ez is egy kiállitási lehetőség, Vasarely-nek biztos tetszene az elképzelés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése