2019. április 21., vasárnap

Ren Hang a párizsi fotóházban

Fiataloké a fotóház, Coco Capitán 26 éves, Ren Hang harmincvalahány lenne, de 29 évesen meghalt. A fotóház fiatalitani akart, és Ren Hang esetében biztosra mehettek a közönségsiker tekintetében. Ki ne szeretne pucér nőket nézegetni, sőt, egyszerre többet is. Ren Hang képei meglehetősen hasonlitanak Nobuyoshi Araki műveire, de őszintén szólva már Araki is kicsit sok nekem. Ren Hang persze nagyon könnyen emészthető, populáris, és valószinüleg egyedül Kinában tudott olyan modelleket találni, akik fegyelmezetten csoportba rendeződnek és nem tolják az egyéniségüket előtérbe.
Amikor hat lány ugyanabban a pózban, és persze ezek főleg erotikusnak szánt pózokban mutatkozik, az nálam nem a szerelem jele. Ezek a nők felcserélhetők, egyéniségüket elvesztett szexuális tárgyak. Na ja, a kinai kultúra nem igazán az egyéniségről szól, amennyire én ismerem.
Érdekes, hogy a bemutatkozó szöveg arra helyezi a hangsúlyt, hogy a hatóságok sokszor közbeavatkoztak a képek készitése közben. Néhány képen valóban látszik, hogy egy épület tetején készült, egy pici még a tájból is látszik, de azért elég érdekes, hogy egyfajta szabadságharcként állitják be a pornográf képek elkészülését. Talán több Catherine Millet könyvet kéne olvasniuk?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése