2019. április 17., szerda

Sajtófotó kiállitás a Capa központban

Évről évre minden alkalommal elmondom, hogy a sajtófotó kiállitás nem reprezentativ, általában egy bizonyos zsánerű képek vannak kiállitva, és az egész egyáltalán nem éri meg a belépőjegyet. Én ugyebár nem belépőjeggyel nézem meg, ez kicsit más.
Nem igazán értem, hogy Máté Bence, aki fényévekkel a többiek előtt van természetfotóban, na ő pl. miért gondolja azt, hogy minden évben be kell küldenie valamit? Ennek ellenére az idei anyaga is csodálatos, és csattanós válasz is egyben az én nyafogásomra. Sziluetteket fotózott, de olyan technikai tökéllyel, hogy erre nehéz bármit is mondani. Kész, jogos a fődij, jogos a szereplés, a taps.
A másik kiemeltem Béres Márton, aki a metoo által érintett nőkről készitett képet és meglehetősen megrázó szöveget. Igen, a téma már egy kicsit túlhúzott, de igy, névvel, fényképpel és történettel bemutatva ez egy nagyon erős anyag, gratulálok.
Nem mondom, hogy a többi kép közül nem lehetne még kiemelni egyet-kettőt, mindenesetre meglehetősen hasonló képek készültek. Igen, szegények kipipálva, hátrányos helyzetűek kipipálva, cigányok kipipálva, de 25 millió hasonló képet láttunk már. Ha valaki épp arra jár, és valamiért képéhsége van, és nincs előtte a facebook, ahol ugyanezek a fotók megtalálhatók, és nem zavarja a napi aktualitás hiánya sem, akkor ő biztos jól fog szórakozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése