2018. augusztus 8., szerda

Csiszolatlan gyémántok kiállitás Szentendrén

Nem tudok igazán indokot mondani, hogy miért lenne érdemes elmenni erre a kiállitásra. Ez egy csoportos kiállitás a Művészetmalom jobb oldalán. Lényegében egyetlen terem, meg felette egy galéria meg még egy pici terem. Az anyag rettentően széttartó és meglehetősen ötlettelen. A szórólap szerint "a kiállitás legfőbb ambiciója: feltérképezni a kortárs képzőművészet néhány aktuális aspektusát." Gratulálok ehhez a mondathoz. Érdektelen, mint a kiállitás maga.
Beszéljünk inkább Szentendréről. Az egyik nagy problémája a városnak, hogy mivel igen hangsúlyosan a festők városa, és a múltja valóban markáns, igy rosszul érinti őket, hogy már senki sem jár kiállitásokra. Ráadásul Pestről azért elgondolkodik az ember, hogy rászánjon-e fél napot a városra. És itt jön a másik probléma. Olvasom, hogy újragondolták Czóbel életművét. Nosza, nézzük meg. Aztán kiderül, hogy a Czóbel múzeum kicsi, gyenge képek szerepelnek benne, és nem gondoltak újra semmit.
A Művészetmalomnak 2018-ban nincs saját honlapja. Gagyi.
Az Artcapital cimszó alatt rengeteg kiállitást meghirdettek, azonban ezek közül sok olyan miniatűr, hogy ezt külön kiállitásként bemutatni nem etikus. És persze a szokásos problémák itt is jelentkeznek, vagyis sem a szentendrei művészeti életet nem mutatják be, se témáikkal nem igazán inspirálnak semmire. Konkrétan a Zarko Baseski utolsó lélegzet kiállitása egy darab szoborfej.
Azt hiszem, bőven elég, ha távolból figyeljük Szentendrét, onnan még lehet, hogy olyan, mintha volna ott látnivaló...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése