2017. szeptember 7., csütörtök

Audrey Tautou a Montmajour apátságban

Mi a hobbija az Amelie csodálatos élete főszereplőjének? Hát, ez egy fotós blog, szóval esélyes..És igen! Audrey vett egy középformátumú kamerát, lámpákat, háttereket, és szabadidejében nekiállt magát fotózni. Mi pedig, akik nézzük a képeit, csak ingatjuk a fejünket. De máshonnan kell kezdenem.
Arles tele van római kori templomokkal, de ez az apátság a városon kivül van, csak kocsival látogatható (vagyis jár busz is, a táv olyan 5 km). Ennek ellenére megértem a szervezőket, hogy ide rakták a kiállitást, mert a hely valóban elképesztő, a méretei is, de elsősorban a hangulata, mert az eredeti épületből nagyon sok megmaradt. A filmes nevére pedig biztosan elzarándokol majd mindenki ide.
A kiállitás egy kicsit rövid ahhoz képest, hogy én arra gondoltam, hogy forgatásokról vagy a magánéletről is lesznek képek, de nem, csak az ő művészi képeire koncentrálhatunk. Ez sem rossz éppen, csak lehetne több.
Rögtön az elején, tablószerűen látjuk az őt meginterjúvoló újságirókat, ez csak egy kontaktmásolat, viszont mindenkinél ott a név és a médium is, én bizony végigbogarásztam. Mellette jobbra Audrey-t mint tábornokot láthatjuk, mondjuk elég fiús volt mindig is, álbajusszal pedig majdnem el is tűnik a nőiessége. A képek többsége az öltözőjében készült, ahol valami ruhával játszott, és azt örökitette meg. Az álrendőrségi képén, amin épp 40 éves, viszont már ijesztő, egy öreg nyugdijas jelenik meg, ha ezt tréfának szánta, akkor is ijesztő, ebben az esetben a meztelensége inkább kellemetlen.
Köszönthetünk tehát egy szinésznőből lett profi fotóst? Semmiképpen sem. A képek sokkal inkább játszadozások, kikacsintások, néha 1-1 kép több ennél csak. De azt el tudom képzelni, hogy Párizsban bizonyos körökben azért beszélnek róla.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése